Telefon
WhatsApp
Mert İlbars, Çorum’un gururu oldu

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Mert İlbars, 60 kilogramda Avrupa üçüncüsü oldu. Milli güreşçimiz Finlandiya’da yapılacak U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, milli güreşçi Mert İlbars’ı makamında ağırladı.

 

“Sırada dünya şampiyonası var”

Sporda son dönemde çok ciddi başarılara imza atıllarını dile getiren Başkan Aşgın, Mert İlbars’ı tebrik etti. Aşgın “Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında milli güreşçimiz Mert İlbars 60 kilogramda son maçında gürcü rakibini 10-0 teknik sayı ile mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcumuz dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Finlandiya’daki dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek olması şehrimiz için gurur verici bir başarıdır. Kendisine güveniyoruz. İnşallah dünya şampiyonasında da ay yıldızlığı bayrağımızı gönderde göreceğiz.” dedi.

 

Başkan Aşgın’a teşekkür

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreş antrenörü Çelebi Bayır da hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi. Bayır “Arkamızda güçlü bire destek var. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a ve Belediye Başkan Yardımız İsmail Yağbat’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreş antrenörü Levent Kaleli de Mert İlbars’ın Avrupa üçüncüsü olduğu şampiyonda U23 milli takımımızın grekoromende takım halinde şampiyon olduğunu, serbest sitilde Avrupa ikincisi olduğunu, bayanlarda ise takım halinde ikinci olduğunu açıkladı. Kaleli “Bu başarı altyapıda yetişen genç sporcularımıza örnek oldu. İnşallah başarılarımın devamı gelecek. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nü daha ilerilere taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Milli sporcu Mert İlbars da “Hedefim önce dünya şampiyonu, ardından olimpiyat şampiyonu olmak. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim. Emeklerinden dolayı antrenörlerime ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a Belediye Başkan Yardımcımız İsmail Yağbat’a ve Spor İşleri Müdürümüz Nadir Solak’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, güreş antrenörleri Çelebi Bayır ve Levent Kaleli hazır bulundu.

yılmaz otomotiv

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!